Herinrichting haven

Gepubliceerd door admin op

Herinrichting haven

De komende jaren gaat de haven echt op de schop, kades, steigers, wegen. Alles zal in fases aangepakt worden. Rijkswaterstaat zal waarschijnlijk al snel beginnen aan hun deel van de veerhaven en hopelijk komt dan de al zolang door ons allemaal gewenste 2de aanlegbrug voor de veerboten er ook.

Wat we in de aanpak missen is een onderzoek naar een vrachthaven bij ’t Lichtje, aan de buitenkant van de dijk. Een vrachthaven zal de Willem Barentzskade en de Burgemeester van Heusdenweg een stuk veiliger maken en het woongenot daar verbeteren. De kans ligt er nu om het te regelen als het mag, als we het kunnen betalen en als we het dan ook echt willen.

Zolang de aantallen auto’s die naar het eiland komen niet afnemen willen we dat in ieder geval de nu aanwezige parkeerplaatsen bij het Groene Strand, langs de Willem Barentszkade en het Havenplein in aantal gelijk blijven.

Natuurlijk moeten de bewoners van de Willem Barentszkade ook goed beschermd blijven tegen hoogwater en moet er goed overleg zijn met de bewoners over hun wensen en ideeen over de herinrichting.

De komende weken zullen we in de aanloop naar de verkiezingen diverse onderwerpen wat wat verder toelichten op onze website.