Verkiezingsprogramma 2018

Allereerst: Samen Terschelling heeft geen glazen bol. Samen Terschelling is ook niet opgericht om als zoveelste partij de zoveelste mening te hebben over elk klein detail van Terschelling. Dat hebben we wel natuurlijk, dat kunt u hieronder lezen.

Maar bovenaan elke lijst van Samen Terschelling staat maar één hoofddoel: de Terschellingers het vertrouwen in de gemeente terug laten vinden.

We willen dat iedere Terschellinger zeker weet dat gemeente Terschelling:

  • Open is

  • Eerlijk is

  • In dienst van de burger staat

  • In alles te vertrouwen is

  • Oog heeft voor iedereen

Dat is ons speerpunt voor de komende vier jaar.

We moeten dit samen gaan doen met andere partijen. Elkaar hiervoor enthousiast gaan maken.

Samen Terschelling gelooft dat als we het SAMEN gaan doen, SAMEN in overleg met Terschellingers, we altijd komen tot de juiste keuze.

Dáár willen we heen.

Hoe we dat willen bereiken?

Dat willen we bereiken door nieuwe middelen in te zetten. Tegenwoordig hebben we de mogelijkheid mensen via internet enquêtes in te laten vullen waarvan het resultaat meteen digitaal ingezien kan worden. Kant en klaar.

Mensen vanaf de bank mee te laten kijken met raadsvergaderingen, digitaal te laten inspreken.

Bij elk besluit er heel goed op letten dat iedereen die belang erbij heeft een eerlijke kans heeft gehad om zijn of haar inbreng te geven. Daarbij ook goed luisteren naar wat mensen nog in de commissievergadering zeggen, zonder dat dan al de meningen vast staan.

Samen Terschelling wil heel graag af van alle aparte fractievergaderingen en één gezamenlijke vergadering organiseren met de andere partijen waarin de burger uitgebreid gehoord kan worden. Dit gebeurt al in veel gemeentes en maakt het veel makkelijker om iedereen de kans te geven gehoord te worden. Een vergadering die openbaar is, waar notulen van worden gemaakt en die ook vanaf huis gevolgd kan worden.

Samen Terschelling wil graag de komende vier jaar het bestuur en politiek van Terschelling meer van deze tijd maken. Dat wil zeggen: met moderne middelen zorgen dat burgers en politiek meer gaan samenwerken en meer betrokken bij elkaar worden.

Samen Terschelling hoopt dat dit bevordert dat iedereen eerlijk en open met elkaar om kan gaan.

Met die doelstellingen in het achterhoofd zet Samen Terschelling zich de komende vier jaar in voor de volgende punten: (klik om het punt uit te klappen)

Tijd voor elkaar, oog voor kwaliteit van leven

Samen Terschelling wil meer oog voor het sociale leven van eilanders. Is er genoeg ontspanning? Zijn de pieken in het hoogseizoen niet te hoog?

Lees verder

Tijd voor nieuwe zorg

Terschelling heeft zoals elke gemeente veel extra verantwoordelijkheden gekregen voor de zorg van de Terschellingers.

Lees verder

Tijd voor natuur en landschap

Natuur en landschap zijn het meest waardevolle bezit van Terschelling. We moeten er dan ook bijzonder zuinig op zijn, zonder daarbij in de kramp te schieten.

Lees verder

Tijd voor nieuwe duurzaamheid

Er kan zoveel meer gedaan worden op het gebied van duurzaamheid. Waar de vooruitgang is geboekt is dat gebeurd door bevlogen mensen. Laten we deze bevlogen mensen

Lees verder

Tijd om te ondernemen

Zonder actieve en creatieve ondernemers die gasten inspireren en verleiden om naar Terschelling te komen hebben we onze gasten niets te bieden op Terschelling. Actieve, creatieve ondernemers

Lees verder

Tijd voor veiligheid

Een van de redenen dat het zo veilig is op Terschelling te wonen is dat er bijzonder weinig criminaliteit is en iedereen zich veilig voelt achter de waterkering. Dit blijft niet vanzelf zo.  

Lees verder

Tijd voor stabiliteit

Samen Terschelling wil dat er voldoende (geschoold) personeel voor het seizoen kan worden aangetrokken en dat er wordt aangestuurd op vaste contracten voor eilanders.

Lees verder

Tijd voor vernieuwing

In een tijd waarin we enorm veel nieuwe communicatiemiddelen tot onze beschikking hebben is niet van deze tijd meer dat de enige mogelijkheid om je stem te laten horen is om een avond in een zaaltje te gaan zitten.

Lees verder

Het is onmogelijk om de verscheidenheid aan problemen in één verkiezingsprogramma te stoppen. Het enige wat we werkelijk kunnen beloven is dat bij Samen Terschelling uw mening en uw belang meetelt. Dat we het open, transparant en eerlijk willen gaan doen, samen met de Terschellingers, met oog voor ieders welzijn. Met dat uitgangspunt kunnen we elk probleem wat u nog niet in dit programma bent tegengekomen tot een goed eind brengen.
We denken dat u met dit programma wel alvast een idee krijgt van hoe Samen Terschelling de komende vier jaar problemen wil gaan aanpakken.

Maar laten we eerst er naartoe werken dat we het SAMEN gaan doen.

Al deze ideeën kunnen alleen werkelijk uitgevoerd worden met UW STEM!