Et er oer ha

Gepubliceerd door admin op

Et er oer ha - december 2021

Komende woensdag 8 december kunt u digitaal deelnemen aan “Et er oer ha”, Camping de Duinkant, het Bunkermuseum Tiger en Punthoofd zullen plannen presenteren aan de gemeenteraad en andere belangstellenden.

Aanmelden om mee te kijken kan via grifts@terschelling.nl

Uitbreiding Camping De Duinkant:

Het aantal stacaravans en plekken voor tent of caravan/camper zijn op Terschelling sterk gereduceerd. Camping De Duinkant wil echter in de behoefte van deze groep kampeerders blijven voorzien op een laagdrempelig, duurzaam niveau. Bij het conceptontwerp is tevens gekeken naar mogelijkheden om de unieke omgeving waar de camping is gelegen, binnen de grenzen van de huidige camping en uitbreidingsmogelijkheden, te integreren.

Uitbreiding bezoekerscentrum bij de Tiger:

Het Bunkermuseum Tiger beschikt over een bezoekerscentrum met een te kleine expositieruimte voor het aantal bezoekers en de te exposeren goederen. Omdat een uitbreiding van het bestaande gebouw op de begane grond niet mogelijk is, onderzoeken de initiatiefnemers de mogelijkheid van een toevoeging op het dak van het bezoekerscentrum. Hierdoor ontstaat er 300m2. meer expo ruimte, waarbij de oorspronkelijke Duitse kantine onaangetast blijft.

Schetsplan Margotstelling Formerum / Punthoofd:

Een plan voor herontwikkeling van het appartemenhotel in samenhang met het omliggende duingebied waarin verschillende kwesties worden opgelost: de wens voor een grote aaneengesloten natuureenheid, een heldere zonering tussen publiek – privé, een logisch routesysteem voor wandelen en fietsen en tegelijkertijd een erfgoedstrategie voor behoud van de Margotstelling.

Categorieën: Nieuws