Een sportief en fit eiland

Gepubliceerd door admin op

Een sportief en fit eiland

We hebben, mede dankzij het toerisme, een ruim aanbod van sporten en sportfaciliteiten. Zonder het toerisme hadden we bijvoorbeeld een overdekt zwembad nooit kunnen bekostigen. De gymzaal in Hoorn (de Stoek) zal waarschijnlijk de komende raadsperiode gesloopt gaan worden om plek te maken voor woningen en verplaatst worden naar een locatie bij ’t Jok. Wat ons betreft komt de nieuwbouw van de Stoek met gymzaal er eerst, daarna kan er pas sprake zijn van sloop. De gymzaal in Midsland kan aangepakt worden bij de nieuwbouw van ’t Schylger Jouw. Mocht er behoefte zijn aan een grotere sporthal dan zal die wat ons betreft daar moeten komen, maar alleen als de gymzalen op West en in Hoorn ook behouden kunnen blijven.

Naast de sportvelden en hallen is Terschelling natuurlijk ook het eiland van buitensporten. Paardrijden, hardlopen, surfen, zeilen, mountainbiken of gewoon lekker een rondje op de fiets over het eiland. Het zijn allemaal gezonde activiteiten waar wij ons de komende jaren voor in blijven willen zetten om te zorgen dat dat allemaal mogelijk blijft. Ze kosten ons als gemeenschap niks aan faciliteiten maar ze moeten wel steun krijgen zodra regelgeving deze buitensporten in de knel brengt.

Natuurlijk nog extra aandacht voor de motorcross en de crossbaan, de baan de notabene is aangelegd om het crossen in natuurgebieden te stoppen maar nu opeens een probleem lijkt te worden. Wij gaan ervoor om deze weer open te krijgen voor het volgende seizoen.

Kinderen en jongeren moeten kunnen sporten, als dat niet mogelijk is door financiële problemen dan springt de gemeente bij door bijvoorbeeld lidmaatschap van een sportclub te betalen. Deze ondersteuning moet laagdrempelig en makkelijk aan te vragen zijn.

U kunt in een willekeurig stemlokaal op Terschelling uw stem uitbrengen. Hieronder vindt u een overzicht van de stemlokalen. Deze zijn geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur.

Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mindervaliden.

Stemlokaal op maandag 14 maart 2022

  • Sportzaal West, Dennenweg 4A, West-Terschelling

Stemlokaal op dinsdag 15 maart 2022           

  • Dorpshuis de Stoek, Dorpsstraat 54, Hoorn

Stemlokalen op woensdag 16 maart 2022

  • Dorpshuis de Stoek, Dorpsstraat 54, Hoorn

  • ET10, Heereweg 40, Midsland

  • Rooms-Katholieke Kerk, Brouwershoekweg 1, Midsland

  • Sportzaal West, Dennenweg 4A, West-Terschelling

  • Westerkerk, Westerbuurtstraat 4 (ingang Torenstraat), West-Terschelling