Dellewal: baai, huizen of hotel?

Gepubliceerd door admin op

Dellewal: baai, huizen of hotel?

Dellewal, een duur stuk grond waar de voormalige dancing Dellewal heeft gestaan is al 20 jaar een hoofdpijn dossier. Huizen bouwen, hotel uitbreiding, omzetten naar natuur of nu toch weer huizen?

De huidige coalitie lijkt het er eigenlijk ook niet over eens te zijn om er huizen te gaan bouwen. Sowieso vinden wij het raar dat er dure koop appartementen zouden gaan komen. Daar lijkt nu net geen behoefte aan te zijn op het eiland. Meer woningen voor gezinnen en jongeren is op dit moment veel belangrijker.

Van ons mag de stichting Baai Dellewal nog steeds proberen om de grond te kopen. Het grote voordeel daarvan is dat de grond die daar dan bestemming natuur krijgt wellicht elders ingewisseld kan gaan worden voor een bestemming bouwen. Goedkopere grond elders op het eiland, waar we wel voor gezinnen en jongeren kunnen bouwen.

Zelfs een gedeelde verkoop van de grond aan Baai Dellewal en een stukje uitbreiding van hotel Schylge heeft onze voorkeur boven dure koop appartementen. Op die manier kunnen we nog steeds, al zal het minder zijn, grond uitruilen van bestemming natuur naar een bestemming om te bouwen.

Maar in ieder geval nu echt de grond verkopen en de financiële last van deze grond uit de boeken halen.

U kunt in een willekeurig stemlokaal op Terschelling uw stem uitbrengen. Hieronder vindt u een overzicht van de stemlokalen. Deze zijn geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur.

Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mindervaliden.

Stemlokaal op maandag 14 maart 2022

  • Sportzaal West, Dennenweg 4A, West-Terschelling

Stemlokaal op dinsdag 15 maart 2022           

  • Dorpshuis de Stoek, Dorpsstraat 54, Hoorn

Stemlokalen op woensdag 16 maart 2022

  • Dorpshuis de Stoek, Dorpsstraat 54, Hoorn

  • ET10, Heereweg 40, Midsland

  • Rooms-Katholieke Kerk, Brouwershoekweg 1, Midsland

  • Sportzaal West, Dennenweg 4A, West-Terschelling

  • Westerkerk, Westerbuurtstraat 4 (ingang Torenstraat), West-Terschelling