Centrum voor Natuur en Landschap

Gepubliceerd door admin op

Centrum voor Natuur en Landschap

Het Centrum voor Natuur en Landschap, op Terschelling beter bekend als het CNL, moet blijven.

Herlocatie staat al jaren op het programma en er is zelfs een flink budget voor gereserveerd, grote investeringen vinden de laatste jaren niet meer plaats dus er is geld om de boel aan te pakken. Of het CNL nu in de Tonnenloods terechtkomt, dan wel volledig met zeeaquarium en wisselexposities, of dat er op een andere plek op het eiland nieuwbouw plaatsvindt (wellicht een goede publiekstrekker in Midsland of Hoorn?) maakt ons niet zoveel uit. Maar een goed en modern CNL hoort bij Terschelling.

Natuur en Terschelling horen bij elkaar, we genieten zelf dagelijks ervan als inwoners maar ook de gasten die wij ontvangen op ons mooie eiland komen voor de natuur. Het strand, de duinen, de bossen en natuurlijk de Waddenzee horen bij de eilandbeleving. Bij de natuur hoort ook educatie en daar komt het CNL om de hoek kijken. Wat voor dieren leven er op Terschelling in de duinen en wat voor vissen zwemmen er eigenlijk in de Waddenzee? Wat kan je doen om zelf de natuur een handje te helpen en waar moet je voorzichtig mee zijn in de natuur? Zeker als het weer even niet uitnodigt om erop uit te gaan is het CNL een leuke en informatieve slechtweervoorziening.

De medewerkers zullen vast en zeker honderden leuke ideeën hebben om het ook nog informatiever en leuker te maken maar op dit moment kunnen zij daar niks mee. Ze wachten al jaren af wat er met het CNL gaat gebeuren en dat moet de komende 4 jaar veranderen. Of naar de Tonnenloods, wat een prachtige locatie is zo vlak aan de haven, of nieuwbouw elders. Zodra we die knoop hebben doorgehakt ook gelijk beginnen met het plannen voor woningen op de huidige locatie van het CNL.

De komende weken zullen we in de aanloop naar de verkiezingen diverse onderwerpen wat wat verder toelichten op onze website, vandaag dus het CNL.