Vuur in de gemeenteraadsvergadering

Gepubliceerd door admin op

Er komt minder geld binnen dan verwacht en dus moeten de belastingen omhoog. Tenminste, dat vindt het college een goed plan. Wij als fractie vinden dat niet meteen logisch. Als het echt niet anders kan, prima. Maar springt de gemeente wel zuinig genoeg om met het geld wat er al is? Dat was onze eerste vraag.

Daarom vroegen we om wat cijfers, cijfers waarmee Terschelling kan worden vergeleken met Ameland en Texel. Om te zien of we écht zorgvuldig met uw geld omgaan. En het vragen naar die cijfers was overduidelijk niet de bedoeling. Eerst werden we beschuldigd van het gebruik van onjuiste cijfers, vervolgens van liegen en vervolgens van het vergelijken van appels met peren. Allemaal niet waar, maar hoe je ook doorzet (Gossen moest zelfs met een mail als bewijs de portefeuillehouder zijn woorden laten terugnemen), een antwoord komt er niet.

En in plaats dat de overige raadsleden deze antwoorden ook wel willen zien en opkomen voor een raadslid wat onterecht van van alles wordt beschuldigd door het college, leek het de raadsleden een goed idee Samen Terschelling gezamenlijk terecht te wijzen voor het vragen naar exacte cijfers en om de beurt te proberen Samen Terschelling stil te krijgen. Ook een schorsing om zorgvuldig te kunnen antwoorden werd Gossen niet gegund. Of Samen Terschelling even terug in het hok wilde, leek de vraag. Graag even tekenen bij het kruisje voor belastingverhoging. Leuk en lief meedoen met de rest. Ze hebben waarschijnlijk niet op onze verkiezingsposter gekeken, onze kiezers hebben gestemd voor VERNIEUWING en niet voor schone schijn. En vernieuwing is precies waar wij voor gaan.

Genoeg belastingverhogingen in Nederland de laatste tijd. Het geld groeit Terschellingers ook niet op de rug. Laat eerst maar zien dat het echt nodig is. Oh ja, en eerst maar eens ophouden met het weggooien van toeristenbelasting. Maar dat is weer een ander verhaal.

Gossen hield manmoedig stand, maar een mooi gezicht was het niet. Goedkope stoten onder de gordel van zelfs de burgemeester die Gossen ervan beschuldigde ambtenaren te beledigen. Gevraagd naar een voorbeeld (want uiteraard houden wij van directe taal maar gaan wij niemand beledigen en zeker niet iemand die netjes zijn werk doet) kon de heer Wassink eigenlijk niets concreets zeggen behalve dat wij hadden verwezen naar een ‘powerpointambtenaar’. Dat is waar. Helemaal waar. De documenten waarin wij respectloos zouden zijn omgegaan met ambtenaren zetten wij dan ook maar gewoon online in de links hieronder zodat u zelf kunt lezen hoe erg wij respectloos zijn geweest naar de ambtenaren. Dat is echt niet best hoor, wat we daarin allemaal zeggen. We waarschuwen u alvast maar voor onze rabiate verwoording. En we schamen ons diep voor dat powerpointgrapje hoor. Echt. Oh nee, toch niet.

Maar goed: hierbij een vredespijp voor gemeente Terschelling: als u gewoon uw cijfers geeft zoals u wettelijk verplicht bent en niet meer ons met onterechte beschuldigingen van het vergelijken van appels met peren of het gebruik van onjuiste cijfers aan de kant probeert te zetten, dan zullen wij het blijkbaar zeer aanstootgevende woord ‘powerpoint’ niet meer gebruiken. Deal?

Categorieën: Nieuws