Andere partijen weigeren verdubbeling bouwleges terug te draaien

Gepubliceerd door admin op

We hebben inmiddels contact gehad met de andere partijen. De andere partijen weigeren om de verdubbeling van de bouwleges terug te draaien! Blijkbaar was het voor hun geen foutje maar opzet en vinden ze het prima dat Terschelling de duurste gemeente van Nederland wordt om te bouwen!

Samen Terschelling legt zich daar niet zomaar bij neer. Daarom dienen we in de raadsvergadering van 26 februari een motie in om de verhoging terug te draaien. Maar om dat te laten slagen hebben we jouw hulp nodig!!

Immers: naar ons luisteren ze echt niet. Dat is nu al twee jaar duidelijk. PvdA, VVD, CDA en PB, ze vinden het prima als jij straks de hoofdprijs moet betalen voor elke verbouwing aan je huis. Het lijkt ons vet asociaal. Maar we kunnen praten wat we willen, we kunnen argumenten aandragen wat we willen, het lijkt wel alsof ze er een punt van willen maken de nieuwe partij vooral geen ruimte te geven.

Naar jou moeten ze wel luisteren, want jij bepaalt bij de volgende verkiezingen wie er aan het roer komt te staan! Dus als genoeg mensen (en daar is helemaal niet zoveel voor nodig) bij de partijen laten weten dat de bouwleges weer naar een normaal niveau toe moeten, dan hebben ze geen keus. Jij bepaalt! Je moet het ze alleen nog even laten weten.

Hoe doe je dat?

Je kunt mailen naar de partijen, je kunt bellen naar de partijen en je kunt op de openbare fractievergaderingen van de partijen aanwezig zijn (waarschijnlijk in de week voor 12 februari, hou de Terschellinger in de gaten) en hebt daar de mogelijkheid om je standpunten te laten weten. Roep ze op de motie te steunen en dan kunnen we samen dit weer terug draaien!

Natuurlijk is het dapper om je als Terschellinger ergens over uit te spreken. Op het eiland steekt liever niemand boven het maaiveld uit. We vragen je dit dan ook niet zomaar! Dit gaat echt over de toekomst van het eiland. Over de toekomst van onze jongeren op het eiland. De betaalbaarheid van het eiland voor eilanders! Is dat het niet waard om ervoor op de bres te gaan staan?

De verhoging van de bouwleges zijn compleet onnodig. Er zijn vele andere manieren om geld te besparen. Het is puur gemakszucht om dan maar een willekeurige belasting omhoog te schroeven omdat je anders niet uit komt. Die gemakzucht, het niet willen hebben over lastigere maar gezondere oplossingen, is vaker leidend in de gemeenteraad op Terschelling. Daar komt de gemeenteraad mee weg omdat we een rijke gemeente zijn en het meestal wel kunnen betalen. Maar in dit geval raakt het eilanders keihard in hun toekomst en Samen Terschelling gaat er pal voor staan dat daar een einde aan komt.

Jij ook?

Categorieën: Nieuws